Tilbake til alle arrangementer

Informasjonsmøte om ny deltidsutdanning i bachelor i skulefritidspedagogikk

HVL inviterar til informasjonsmøte tysdag 11. mars kl. 19.00-20.00, digitalt på teams.

Hvorfor studere skolefritidspedagogikk?

Skolefritidsordningen (SFO) er en viktig plass hvor barn opplever vennskap, trivsel, mestring, lek og glede. Med en bachelor i skolefritidspedagogikk vil du kunne støtte opp om barnas helthetlige utvikling gjennom praktiske og estetiske læringsaktiviteter i tråd med rammeplanen. Du vil kunne yte assistanse til barn med ulike utfordringer i skolehverdagen, bidra til å løfte det pedagogiske arbeidet ved SFO og styrke samarbeidet mellom SFO, skole og hjem.

Bachelor i skolefritidspedagogikk er et nett- og samlingsbasert deltidsstudium over fire år. Utdanningen kan du ta i Bergen, Sogndal og Stord.

Hva lærer du?

Studiet gir deg profesjonsfaglig kompetanse rettet mot SFO og fritidspedagogisk arbeid, med særlig vekt på kunst- og kulturaktiviteter. Du får ellers kompetanse i oppfølging av rammeplan, organisasjonsutvikling, ledelse, spesialpedagogikk og fagområdene:

  • Lek og læring

  • Mat og måltidsglede

  • Fysisk aktivitet og bevegelsesglede

Målgruppe

Denne utdanningen passer for deg som er SFO-ansatt eller ønsker å jobbe i SFO. Dersom du ikke har generell studiekompetanse, men har relevant jobb eller utdanning, som eksempelvis fagbrev i barne- og ungdomsarbeid, kan du søke med realkompetanse. Du kan søke realkompetanse om du er over 25 år og har 5 år relevant erfaring. 

Undervisningsform

Studiet har en kombinasjon av fysiske samlinger og nettundervisning. Det er lagt opp til tre fysiske samlinger per semester som går over 2–3 dager. Du vil ha fysiske samlinger på den campusen du søker deg til, enten i Bergen, Sogndal eller Stord.

Praksis

Praksis er en viktig og obligatorisk del av bachelor i skolefritidspedagogikk. Denne vil foregå i skolefritidsordningen (70 %) og i skolen (30 %). Det er seks praksisperioder på til sammen 70 dager. Som hovedregel vil det bli gjennomført praksis i sammenhengende perioder, men noe punktpraksis kan forekomme. Dersom du allerede er ansatt i SFO, kan mye av praksis gjennomføres på egen arbeidsplass. 

For kull 2025 er det 10 dager praksis høsten 2025 og 20 dager våren 2026. Praksis 1. studieår skal i utgangspunktet gjennomføres på egen arbeidsplass. 

Hva koster det å studere?

Som student må du betale 850 kroner hvert semester. Les mer på våre sider om semesterregistrering. Denne avgiften dekker ikke kostnader til for eksempel pensumbøker og annet utstyr du trenger, så det vil komme i tillegg.

Forrige
Forrige
7. mars

FSE-kurs

Neste
Neste
18. mars

Styrekurs